Nutriția

Înainte de orice preparat savuros, la Lill’put punem în farfurie sănătate. Profităm de ingredientele proaspete, de sezon, așa că meniurile se schimbă de două ori pe an: toamna (septembrie – martie) și primăvara (aprilie – septembrie). În plus, ajustăm porțiile în funcție de necesitățile vârstei elevilor noștri, cât să fie toată lumea veselă și energică după o masă exact cum trebuie – citește mai jos ca să vezi mai multe detalii.

Ce trebuie să mai știți despre nutriția la Lill’put:

  • meniul nostru este conceput de un medic pediatru, în funcție de recomandările și cerințele legislației în vigoare;
  • și mesele și gustările includ toate grupele de alimente: carne, legume, fructe, cereale și lactate.
  • cantitatea de proteine, grăsimi și carbohidrați este calculată așa încât să le dea celor mici energia necesară, dar să limiteze numărul de calorii la necesitățile vârstei și nivelului de activitate (dacă unul dintre copii are o nevoie nutrițională specială, atestată de medic, meniul său va fi adaptat);
  • cantitatea de zahăr și sare este redusă;
  • de altfel, gustările nu sunt întotdeauna dulci, sunt de multe ori îndulcite cu miere și pregătite cu făină integrală;
  • niciun desert nu conține margarină;
  • nu există preparate prăjite;
  • nu există mezeluri;
  • ciorbele și supele nu conțin amelioratori de gust;
  • fiecare zi a săptămânii are un meniu prestabilit, care nu se repetă;
  • preparatele sunt asigurate de prietenii de la Green Zone Catering, o companie tânără, care își propune să ofere mâncare proaspătă, sănătoasă și gustoasă;
  • ancheta alimentară se efectuează trimestrial.

Exemple de mese de prânz:

  • Supă de roșii cu zdrențe de ou, quinoa și busuioc verde + pulpe de pui la cuptor cu spanac și salată de ardei copți
  • Supă de curcan cu găluște și pătrunjel verde + friptură înăbușită de curcan cu piure de cartofi și salată de sfeclă și de sezon
  • Ciorbă ardelenească de văcuță cu leuștean + paste integrale cu ciuperci în sos de legume
  • Supă cremă de morcovi și ghimbir cu crutoane + friptură de curcan pe pat de legume cu orez basmati și salată de sfeclă
  • Supă cremă de usturoi cu crutoane + mămăliguță cu brânză și smântână

Exemple de gustări servite după-amiaza

  • Triunghiuri cu roșii și mozzarella
  • Fructe de sezon
  • Pandișpan din făină integrală cu miere și pudră de roșcove
  • Clătite cu miere
  • Turtă dulce din făină integrală